Over Ngenco.

Geschiedenis

De reis begint in 2012, na een reis naar de VS van technisch directeur en oprichter Chris Bishop, waar hij een bedrijf tegenkwam dat een rubberen, verwijderbare coating aanbracht op voertuigen via een doe-het-zelfhekspuit. Hoewel dit systeem werkte, waren de toepassing en de afwerking bij nader inzien, naar onze mening, zeer amateuristisch. Het product was duidelijk niet met professionele apparatuur aangebracht, noch onder veilige omgevingsomstandigheden. Bovendien was er geen topcoat aangebracht, wat betekent dat de ‘bescherming’ ongedaan kon worden gemaakt.

Terug in het Verenigd Koninkrijk waren Chris en zijn vader, Trevor Bishop, directeur van Ngenco, het erover eens dat het concept veel potentieel had voor de carrosserie- en dealergroepwereld … en Ngenco was geboren. De eerste jaren waren puur onderzoek en ontwikkeling.

Na jaren van hard werken, werd een semi-professionele coating genaamd Autoflex uitgebracht in de VS om de markt te testen.

In 2019 bereikte Ngenco het doel om een Spray-on Paint Protection Film te ontwikkelen voor uitsluitend professioneel gebruik met de release van Ngenco Clear Paint Protection Spray,snel gevolgd door Ngenco Ultra-Fast in 2020.

Ngenco is nu ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van verwijderbare coatings. Het zijn de kwaliteitsnormen die Ngenco van de concurrenten onderscheiden en die de kwaliteit en de resultaten van de producten garanderen.

Wat betekent Ngenco?

U vraagt zich misschien af hoe we tot de naam Ngenco zijn gekomen.

Het is een woordcombinatie van de woorden Next, Generation en Coatings.

De historische wortels van lakbescherming gaan 200 jaar terug, nog voordat de eerste auto werd geproduceerd. Sinds het ontstaan van dit fenomeen is er een voortdurende ontwikkeling van het concept geweest. Het begon allemaal met eenvoudige waxen, en we zijn nu aangekomen bij de volgende generatie coatings, een professioneel aangebrachte Paint Protection Spray (PPS).

Ngenco – De toekomst van lakbescherming